Gedichtenbundel 'TE VOET REIST MIJN ZIEL'

In eigen beheer uitgegeven, ISBN: 978-90-9030221-8. Via mij verkrijgbaar, prijs € 10,-- incl. verzendkosten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Voorjaar 2017 heb ik een gedichtenbundel uitgegeven onder bovenstaande titel.
Deze bundel bevat een selectie uit verdichte woorden die ik tijdens mijn werk als geestelijk verzorger in een Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis en als beeldend kunstenaar heb geschreven.
Mijn voetstap vertraag ik nu en dan om stil te staan bij wat mij raakt en wat mijn ziel beroert. Dan geef ik soms gehoor aan het verlangen in woorden te verdichten wat mij heeft doen verstillen.
In deze bundel heb ik mijn keuze in vier clusters van elk zeven gedichten geordend.

 

 

 

Mijn laatst verschenen boek is getiteld: Spiritualiteit en zorgverlening. Uitgegeven door Lannoo in 2006. ISBN 90-209 6493 3. Via de boekhandel verkrijgbaar. € 14,90. Omvang 208 pagina's.

 

 

Op de achterkant staat:
"Dit boek pleit, vanuit verrassende invalshoeken, voor een warmere gezondheidszorg. Tegenover het instrumenteel, product-marktgericht denken in de gezondheidszorg, pleit de auteur voor een relationele zorg die uitgaat van een mens betrokken zorgvisie. 
 

Hij laat zien en voelen dat humane zorg slechts mogelijk is door het aangaan van een engagement. Juist de zorgafhankelijke, de gekwetste en de kwetsbare mag verwachten met respect en barmhartigheid te worden behandeld.
Dit boek is een verrassend actueel antwoord op het gevaar van verkilling en verschraling in welke vorm van zorgverlening dan ook. Onmisbaar voor wie op de een of ander wijze in de gezondheidszorg werkzaam is: van verpleegkundige tot psychiater, van fysiotherapeuten tot artsen, van zorgmanagers tot geestelijk verzorgers."

.".....Nu hij enkele jaren met de VUT is, is hij beeldhouwer en schilder. En dat is te merken aan zijn teksten: in twaalf hoofdstukken, of liever miniaturen, beelden en soms ook haast ijle en mystieke teksten schildert hij een gezondheidszorg die dreigt te verschralen en te verkillen door marktwerking en management. Die waarneming is op zich niet nieuw. Wel nieuw is zijn omgang daarmee en zijn kunstzinnige verwerking van de levensverhalen van zijn clienten, de verbindingen die hij legt naar vele soorten literatuur, de illustraties met citaten, gedachten over het kwaad en de acceptatie van depressies en suïcide, maar ook de gierende en bizarre humor, de stiltes en het lege midden, de studies over het taalgebruik.......Het boek heeft mij veel gebracht in momenten van even afstand nemen en kijken naar naar het werk van je handen, de kleuren op je palet: zorgzaamheid, mededogen, rituelen en levensverhalen. Dit boek is geen snelle hap, maar 'slow food'. ......".
Mia van Luttevelt. Haptonomisch Contact. 18e jaargang-nummer 2-juni 2007.

In "SPELING, Tijdschrift voor bezinning", 2009/2, pagina 58 t/m 68, "Hoe stenen tot spreken komen" waarin ik beschrijf hoe ik in samenspraak met de steen tot het maken van mijn beelden kom.